Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sám se někdy divím, když poslouchám, jak by někdo nechal postřílet uprchlíky. Bohužel musím tyto lidi pochopit, protože extrémní sebevražedná shovívavost některých elit dává vzniknout extrémně agresivní náladě ve společnosti.

Zdroj: https://frantisekchalupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=671582

Vy je nemusíte pochopit, vy je pochopit chcete. Představa, že lidé začnou říkat nebo psát něco o střílení uprchlíků či migrantů, případně s nadšením pluskovat příspěvek o tom, že se měli demonstrativně potopit první lodě s africkými migranty nevysvětlíte nesouhlasem ( byť třeba ostrým nesouhlasem ) s politikou EU. Tím spíše v zemi, která zůstala "migrační krizí" prakticky netknuta.

1 0
možnosti

Pochopit je musím, nutí mě k tomu rozum. Migrace samozřejmě silně souvisí s Evropskou unií, která nebrání vlastní hranice a to lidem vadí. Kdyby EU neexistovala a azylová politika by byla v kompetenci jen národních států, každý by jednal dle svého. Jinak uzavření hranic je jediné možné řešení podle mnoha lidí i podle mě. A teď myslím řešení pro Afriku. Přijímáním afrických migrantů prohlubujete krize v Afrických zemích a berete jim naději na pozvednutí vlastních ekonomik, což je vysoce nesolidární s těmi, kdo od tam neutíkají. Že se nás migrace netknula je legrační výrok, tady se jedná o dlouhodobou otázku přežití Evropy a stavu Afriky, nikoliv o momentální počet uprchlíků na území jednoho z Evropských států.

6 0
možnosti

Mně možná víc vyděsilo prohlášení nizozemského Poche -ho?, pardon Hamáčka, že u nás nejen bijeme ale dokonce bychom černochy pozabíjeli. Je otřesné jaké ten noblesní Západ plodí politiky:-(

5 0
možnosti

No jo, ale na druhou stranu jsem moc rád, že máme takovou pověst, působí jako repelent na možné příchozí :-)

2 0
možnosti

P48e54t70r 67B94u50r32i15a62n

22. 7. 2018 14:30

Karma.

"Jsi jen tak velký bojovník, jak silného máš protivníka", tvrdí indiánské přísloví. A proto všichni ti vítači, duhoví bojovníci, umělí antirasisté a podobné existence musí nacionalismus, náckovství, xenofobii a rasismus u nás notně nafouknout aby tak vytvořili dojem, že jich je jen hrstka spravedlivých srdnatě odolávající v moři zla. Proto každý náznak rozumného názoru, dištanc ba i výklad selským rozumem musí označit rovnou za propagaci koncentráků, střílení do nebohých uprchlíků kulomety a za volání po plynových komorách. Tuto svou trapnou zoufalost pak sami vydávají za obranu lidských práv, humanity a empatie s potřebnými.

17 0
možnosti

J36a89n 90R69á52ž

22. 7. 2018 14:20

Působení zákona o tom, že každá akce vyvolá stejně silnou reakci nelze vyloučit ani z politiky. Když politici přeženou tlak na prosazení nějaké politická teze, vždy to vyvolá to stejně přehnanou negativní reakci. V historii se to projevilo mnohokrát a většinou negativně, když zvítězila antiteze.

Bruselem nemístně protlačovaný Euro internacionalismus vyvolává tendence k nacionalismu, prosazování politiky multikulturní společnosti vyvolává až rasistické reakce odporu ke všemu kulturně odlišnému, mediální podpora a finanační zvýhodnění politicky zaměřených neziskovek zcela zastínila vědomí opravdové společenské prospěšnosti a účelnosti neziskovek založených na bezprofitní pomoci potřebným a způsobila tak rozšíření všeobecného odporu ke všem neziskovkám. Můžeme ve výčtu chyb při použití nepřiměřeného nátlaku při prosazování některých politických představ pokračovat ještě dlouho.

Za příklad nátlakově prosazované zcela chybného ryze politického rozhodnutí, které bude mít fatální důsledky pro budoucí osud EU, které prosazovala zejména Merkelová a Juncker s tak zvanou Evropskou komisí, je otevření Evropy migrantům z Afriky a Asie , spojené s neochotou důsledně kontrolovat vnější hranice EU.

Takováto zcela chybná rozhodnutí čelních politiků EU prosazované nátlakovými metodami, zcela samozřejmě vyvolávají u občanů opačné reakce, jako jsou v tomto případě rostoucí tlaky na znovuobnovení kontroly vnitřních hranic členských států. Výsledkem je zvýšení vlivu euro skeptických stran prosazujících rozpad EU, neb nejviditelnější znak prospěšnosti Evropské unie na život občanů členských států, volný pohyb osob bez hraničních kontrol, zanikne.

7 0
možnosti

Skvělý článek a zasloužená karma.

Jen jedno upozornění. Kdyby bylo možné napsat Vám ho tak, aby ho nečetli jiní lidé, nýbrž jen Vy, čestné slovo bych to udělal, ale to buhužel nejde, a tak Vám to musím napsat veřejně, i když mě mrzí, že autora trak vynikajícího článku trochu shodím před ostatními. Avšak:

Dejte si pozor na to, že v příčestí minulém se měkké "i" nepíše vždycky.

Muži cílili, ale programy cílily.

Barbora, Libor, Milada a Ludmila usoudili, ale národy usoudily.

Zbytečně si tak kazíte dojem z jinak znamenitého blogu.

Tak pro příště!

4 0
možnosti

Ještě bych od studenta očekával "odstavcování" textu.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS